Manuele therapie en sportkinesitherapie richten zich op klachten aan het bewegingsapparaat. We behandelen zowel de gewrichten als de weke delen (spieren, bindweefsel) en neurogene structuren (zenuwen).
Via een vraaggesprek en een klinisch onderzoek gaan we op zoek naar de oorzaak van je klachten. We kijken hierbij naar je hele persoon, want naast de fysieke is ook je mentale gezondheid belangrijk. Daarna werken we een behandeling op maat voor je uit.
De bekkenbodemtherapeute kan functiestoornissen van de bekkenbodem verhelpen of verminderen met advies rond onder meer lichaamshouding, beweging, drinken, voeding en toiletgedrag. Het behandelplan wordt altijd in samenspraak met de behandelende arts opgesteld.
Er worden oefeningen gegeven ter bewustwording van de aan- en ontspanning van de bekkenbodemspieren. Daarbij maken we indien nodig gebruik van apparatuur zoals een biofeedbacktoestel of Femcon Kegeltjes, waarbij de patiënt altijd een actieve rol blijft spelen.
Afhankelijk van de problematiek kunnen ook andere items aan bod komen zoals blaascapaciteitstraining, plaswekkertraining, opstelling van plas- en drankschema’s, dilatatietraining …
Wij starten met prenatale kinesitherapie vanaf ongeveer 30 weken zwangerschap. Bij klachten kan ook vroeger gestart geworden. Hierbij komen algemeen advies, het belang van de bekkenbodem (oefeningen toe te passen vanaf dag 1 na de bevalling), ademhalingstechnieken, correcte lichaamshoudingen (aanleren van houdingen tijdens de zwangerschap alsook ter voorbereiding van de arbeid, namelijk bij het opvangen van de weeën) aan bod. Daarnaast wordt ook een bevallingsperstechniek aangeleerd die de minste schade toebrengt aan het lichaam.
Postnataal kan de kinesitherapie gestart worden vanaf 4 à 6 weken na de bevalling. We bieden u professionele en gespecialiseerde begeleiding in opbouwende reconditionerings- en spierversterkingsoefeningen.
De nadruk ligt op een persoonlijke aanpak. We houden rekening met eventuele bekkenbodemzwakte, diastase en uw wensen om sport te hervatten.
Myofasciale Therapie behandelt pijnen die hun oorzaak vinden in een verkeerd functioneren van spieren. In deze spieren ontwikkelen er zich pijnpunten, Trigger Punten genoemd, die pijnen veroorzaken met een specifieke lokalisatie en uitstralingszone. Via een goede spierdiagnose kunnen deze oorzakelijke pijnpunten opgespoord en bestreden worden met specifieke behandelingstechnieken: dry needling, stretching, warmte…
Bij dry needling worden er naaldjes in die triggerpunten geprikt om een ontspanning van de spieren te bekomen.
ALLE KLACHTEN VAN MUSCULAIRE OORSPRONG
Het huis van beweging bouwde zijn therapie altijd al op rond de kracht van beweging. Die lijn trekken we nu verder met wekelijkse yogalessen, in samenwerking met huisartsenpraktijk De Midgaard.
Onze yogalessen zijn toegankelijk voor iedereen. We houden de groepen bewust klein (maximaal 12 deelnemers). Zo bent u zeker van een persoonlijke begeleiding.
Wat is Yin Yang yoga?
Yin yang yoga is een combinatie van stretchen en versterken.
Deze yogavorm heeft veel aandacht voor ontspanning en relaxatie (yin), maar ook actievere flows en zonnegroeten (yang) komen aan bod.
Omdat we als geen ander beseffen dat elk lichaam anders is, passen we onze houdingen steeds aan uw mogelijkheden aan.
Wanneer?
Maandag van 19u tot 20u: groep 1
Maandag van 20u15 tot 21u15: groep 2
Bent u nog maar net begonnen met yoga? Dan raden we u groep 1 aan.
Waar?
Groepspraktijk de Midgaard, Dijlestraat 46A, 3110 Rotselaar
Meer weten?
Vraag vrijblijvend om info of schrijf u meteen in via hildevannerum@live.be
Ook onze therapeuten vertellen u er graag meer over. Aarzel dus niet om hen ernaar te vragen!